Mobielcenter

Nieuws

Mobielcenter presenteert PPG Envirobase High Performance
4/3/2011

Envirobase: take it, shake it, use it

De schadeherstelbranche staat onder druk en moet alle margemogelijkheden benutten. Er moet behalve sneller, vooral slimmer gewerkt worden. Hiervoor zijn op elkaar afgestemde producten nodig. Met Envirobase High Performance heeft PPG de oplossing gevonden. Het streven van PPG was om de bottleneck die nu nog soms in de doorgangstijd zit, sterk te verkleinen of zelfs helemaal uit het herstelproces te halen.

De schadehersteller wil best de doorgangstijden verkleinen, maar hij wil met een sneller applicatieproces ook de kwaliteit hoog houden. Om deze twee uitersten met elkaar te combineren, heeft PPG haar applicatiemethode voor de watergedragen productlijn Envirobase High Performance aangepast.

Envirobase High Performance levert een erg glad oppervlak op, waardoor minder blanke lak gespoten hoeft te worden voor een perfecte lakstand. Maar door gerichte aanpassingen is het product nu zo efficiënt gemaakt, dat er met maar één spuitgang hetzelfde perfecte resultaat behaald wordt. Een tweede spuitgang is niet meer nodig. Er gaat nu geen tijd meer verloren met uitdampen tussen de lagen. Hierdoor kunnen meer auto’s gespoten worden in minder tijd en is het materiaalverbruik drastisch verminderd.

> Naar alle artikels

Partnerships

Wij hebben partnerships met:

Mirka   Inver powder coatings   Farecla   Loctite   Sata   Kemtex  
Inp   3M   PPG   Teroson   Hermes